Investicije

06.11.2017. 23:05

Poslednjih nekoliko nedelja se izvode radovi u delu ulice Petefi Šandora na izgradnjih kolskih prilaza kućama u tom delu ulice. Sve popločano behatonom. Ispred svake kuće je napravljen i po jedan parking prostor, valjda kada stanovnicima ovog dela ulice dodje neko u goste da može da parkira svoj auto.

Zbog ovih radova javlja se dilema:

-Zašto se tako detaljno sredjuje baš deo ulice Petefi Šandora kada ta ulica, premeštanjem pijace, više nema niti poslovni niti tranzitni karakter kao ranije.

-Pravljenjem, od opštinskih para, prilaza kućama u ovoj ulici očekuje se da i drugi stanovnici Apatina podnesu zahtev opštini da se i ispred njihovih kuća urade novi prilazi od behatona.

OO DS Apatin ponovo predlaže nadležnima da reše prioritetnije stvari kao što su:

Parking prostor kod nove pijace, u delu ulice Miloša Obilića od marketa Idea sa jedne strane i od bivšeg Borova sa druge strane do ulice Nikole Tesle. Četvrtkom i nedeljom, kada su glavni pijačni dani, stvara se pravi saobraćajni haos zbog parkiranja automobila po kolovozu i po zelenim površinama oko pijace.

Da podsetimo, u mandatu prethodne opštinske administracije odobrena su sredstva za ovu namenu kod nadležnog pokrajinskog sekretarijata, ali je nova opštinska vlast odustala od korišćenja ovih odobrenih sredstava!!

-Takodje i parking prostor u ulici Srpskih vladara, od poreske uprave sa jedne strane do mesare „Rakić“ i od policije do bivšeg mlina sa druge strane. U ovom delu ulice se nalaze zgrada Opštine, poreska uprava, policija, osnovna i muzička škola, kao i veliki broj lokala, i posebno u toku prepodneva ulica je zakrčena parkiranim vozilima na kolovozu i zelenim površinama.

Izgradnjom parking prostora na ovim dvema lokacijama bi se u značajnom meri bolje regulisao saobraćaj sve većeg broja vozila u gradu i gradjanima olakšalo funkcionisanje i prilaz navedenim objektima.

 

06/11/2017                                                                                                        OO DS Apatin

Categories: Vesti

Zatvoreno za komentarisanje.