Izbori za MZ

17.08.2017. 6:40

Izbori za Savete MZ raspisani prvi put u istoriji u sred leta, kad im vreme nije, su održani 06.avgusta na temperaturi od 38 stepeni. Raspisani u potaji, bez predizborne kampanje, bez predstavljanja kandidata za članove saveta MZ, održani su i više ih se niko i ne seća.

Na  izbore je izašla jedna četvrtina birača. A preostale tri četvrtine birača svojim neizlaskom na izbore su najbolje pokazali šta misle o strankama koje su uzele učešće na izborima i o kandidatima koje su te stranke kandidovale kao svoje najbolje predstavnike.

U Apatinu su najviše glasova dobili kandidati SNS koje, osim dr Raketića, retko ko poznaje, a pogotovo je javnosti nepoznato dosadašnje radno iskustvo novih članova saveta MZ koji će donositi odluke o trošenju 100 miliona dinara sredstava samodoprinosa koji se godišnje prikupe u Apatinu.

Izborni sistem koji je sada prvi put primenjen na ovim izborima je pokazao sve svoje mane, pošto ćemo sada imati jednopartijske savete MZ.

Posebno su interesantni izbori za savet novoizmišljene MZ Romsko naselje u Apatinu. Na izbore je izašlo 7% birača. Još uvek nikome nije jasno kako će funkcionisati Savet MZ u Romskom naselju, koje će imati prihode i ko će pokrivati rashode, čime će se MZ u Romskom naselju baviti itd.

 

Nadamo se da će većina gradjana, koji ovoga puta nisu glasali, na sledećim lokalnim izborima dobro razmisliti kome će dati svoj glas. Opštini Apatin su potrebni ozbiljni, stručni i odgovorni ljudi.

 

 

U Apatinu, 16/08/17                                                                                     OO DS Apatin

Categories: Vesti

Zatvoreno za komentarisanje.