Lista Demokratske stranke za beogradske izbore

18.01.2018. 12:24

Koalicija okupljena oko Demokratske stranke, koju čine Socijaldemokratska stranka, Nova stranka i Zelena ekološka partija – Zeleni, predala je večeras listu pod nazivom “DA OSLOBODIMO BEOGRAD”.

Prva na zajedničkoj listi je prof. dr Vesna Rakić-Vodinelić, drugi Marko Đurišić, a pod rednim brojem tri nalazi se predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac, koji je i kandidat ove liste za gradonačelnika Beograda.

Na listi se nalazi preko 30 profesora univerziteta, doktora nauka, ali i penzionisanih generala i admirala Vojske Srbije. Među njima su prof. dr Žarko Trebješanin, prof. dr Aleksandar Mandić, prof. dr Mihajlo Pantić, prof. dr Mirjana Rašević, prof. dr Tanasije Marinković, prof. dr Dušan Mladenović, prof. dr Ivan Raonić, prof. dr Maja Vukadinović, prof. dr Miroslav Ružica i doc. dr Igor Radošević, kao i penzionisani visoki oficiri Vojske Srbije Sreto Malinović, Petar Radojčić, Jovan Grbavac i Nikola Lunić, ali i istaknute ličnosti poput bivšeg sudije Ustavnog suda prof. dr Zorana Ivoševića, dr Branislava Lazića, radijskog voditelja Veljka Pajevića i balerine ansambla Narodnog pozorišta Bojane Leko.

Na listi su i visoki funkcioneri DS Tamara Tripić, Branislav Lečić, Balša Božović, dr Zoran Lutovac, narodni poslanici Nataša Vučković, Maja Videnović i Vesna Marjanović, kao i istaknute demokrate poput Ljiljane Lučić, prof. dr Ivana Vujačića, prof. dr Dragoslava Šumarca i dr Ivana Stefanovića.

Funkcioneri Nove stranke dr Mira Petrović, dr Aris Movsesijan i Aleksandar Stanković, kao i članovi predsedništva SDS Aleksandar Ivanović i Konstantin Samofalov, takođe se nalaze na listi.

Prilikom predaje liste, Balša Božović, predsednik beogradskih demokrata, izjavio je da će ovo biti lista koja će osloboditi Beograd od ovog režima i vratiti nadu Beograđanima.

“Lista okupljena oko Demokratske stranke je garant zaustavljanja pljačke Beograda od Siniše Malog i Gorana Vesića. Pet godina nismo posustali u odbrani interesa građana u skupštini grada. Mi ćemo zaustaviti korupciju koja je pojela Beograd i Beograđane i sprečićemo otimanje gradskih resursa preko kojih se bogati nekolicina dok je većina sve siromašnija. Oslobodićemo Beograd, to je naša obaveza i obećanje svim Beograđanima,” rekao je Božović.

Categories: Vesti

Zatvoreno za komentarisanje.