Šutanovac: DS će vratiti penzije, prava za žene i posao za mlade

26.10.2017. 19:54

Beograd, 22. oktobra 2017. 

Obraćajući se delagatkinjama i delegatima na izbornoj konferenciji Demokratske omladine, Foruma penzionera i Foruma žena predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac istakao je da su penzioneri, mladi i žene u najlošijem položaju u Srbiji i predstavio je plan Demokratske stranke kako da ove tri grupe u Srbiji počnu pristojno da žive. 

DS će vratiti penzije 

Predsednik DS Dragan Šutanovac je rekao da su penzioneri danas poniženi kada kupuju pecivo na akciji, kada moraju da čekaju u redovima u domu zdravlјa, kada se na pijaci odlučuju između hrane i lekova i obećao je da Demokratska stranka vratiti penzionerima penzije. 
„Penzionerima je oteto preko 430 miliona evra penzija, a zajedno sa ostalim usklađivanjima ova cifra je veća od 600 miliona evra. Ono što možemo da obećamo je da ćemo penzionerima vratiti penzije. Znam da će neki reći da je nemoguće. Isto su rekli i 2000. godine, ali mi smo vratili i 18 penzija i 24 socijalna dodataka i gotovo 10 milijardi stare devizne štednje.“ 

Ista prava za žene, ista plata za isti posao 

Šutanovac je istakao je da je poražavajuće da žene u Srbiji u 21. veku imaju manja prava, da prilikom razgovora za posao uvek imaju pitanje više, a ako uspeju da se zaposle onda im je plata manja. 
„Zato je suština politike Demokratske stranke ista prava za žene, isti uslovi zapošlјavanja, ista plata za isti posao, sklanjanje nasilnika iz porodice kao i oduzimanje oružja nasilnicima, ali i pomoć prilikom vantelesne oplodnje“. 

Posao za mlade 

Govoreći o položaju mladih u Srbiji, Šutanovac je izjavio da su za većinu stranaka mladi budućnost a da su za DS mladi sadašnjost. 
„Moramo da pobedimo politiku koja podstiče odlazak mladih i zato je DS u parlamentu ponudio poseban plan koji podrazumeva kvalitetno obrazovanje, olakšice prilikom zapošlјavanja mladih, lakši dolazak do stana, besplatne udžbenike, subvencije za decu čiji roditelјi nisu uspeli da ih upišu u vrtiće“. 

Beograd je žrtva beskrupulozne bande 

Predsednik DS je naglasio da će plan demokrata biti pretočen u realnost već nakon beogradskih izbora. 
„DS ne vidi Srbiju i Beograd koji vode loši đaci sa falsifikovanim diplomama, dok oni kvalitetni maštaju da izgrađuju tuđe zemlјe. Beograd je okupiran i pod konstantnim napadom a Beograđani žrtve hira beskrupulozne bande koja ruši kvartove, maltretira građane, troši novac na besmislene projekte, fontane, jarbole… Da bi njihov Beograd bio na vodi, građani su pod vodom. Da bi njihov jarbol bio najveći, plate i penzije su najmanje. Kada oni pobeđuju, svi građani Srbije gube.“ 

Šutanovac je zaklјučio da „nijedan demokrata nema pravo da kaže da je umoran, da su oni nepobedivi, jer ako dozvolimo da oni nastave da brže jače i bolјe ruše našu državu i društvo, onda smo sami krivi”. 

Categories: Vesti

Zatvoreno za komentarisanje.