Šutanovac: Želim da DS bude u socijaldemokratskoj koaliciji

23.12.2017. 10:44

Demokratska stranka (DS) je i dalje otvorena za razgovore sa svima koji vide da se Beograd loše vodi i koji razumeju da promene mogu biti incirane samo ukoliko ih vodi dobro organizovana, uporna, dosledna i stabilna stranka, što je u opoziciji u ovom trenutku samo DS, izjavio je lider DS Dragan Šutanovac.

Voleo bih da DS bude u socijaldemokratskoj koaliciji, znači centar levo, koja bi kasnije nastupala i na republičkim izborima, rekao je Šutanovac za Novi magazin.

Apstinencija će se najbolje prevazići, smatra Šutanovac, ukoliko stisnemo ruku svakome ko je u ovom trenutku razočaran u politiku i ubedimo ga da su promene moguće.

Sa starim i novim radikalima sigurno se ne vidimo u koaliciji, a sa ostalima koji pređu cenzus pravićemo dogovore bez ultimatuma i borbi za pozicije, sve u želi da zamenimo Malog i Vesića, koji kao štetočine četiri godine uništavaju grad i život građana, ali samo uz jedan uslov, a to je da se obećanja iz programa ispune, predočio je Šutanovac.

Uz beogradske izbore, dodao je on, biće raspisani izbori u još nekoliko opština i rekao da ih neće  bojkotovati.

Ukoliko se raspišu i republički izbori, već radimo na motivaciji odbora i otvoreni smo za širu programsku koaliciju koja je jasno ideološkli određena, a koja bi mogla da ima veću u parlamentu, rekao je Šutanovac.

Ukoliko bude naznaka, ponovio je on, da će biti i republičkih izbora, nastojaćemo da se što bolje organizujemo i budemo stožer okupljanja

Categories: Vesti

Zatvoreno za komentarisanje.